Geen toestemming voor demonstratie in Eindhoven

Waar de politiebonden de goedkeuring hebben gekregen van de rechter om actie te voeren tijdens de voetbalwedstrijd psv – Ajax, weigert de Gemeente Eindhoven om een vergunning te verstrekken aan de AFCA Supportersclub en de Supportersvereniging Ajax om te demonstreren tegen de acties van de politiebonden. Burgemeester Braks van de lampenstad heeft de demonstratie verboden en heeft zelfs een noodverordening uitgeroepen. De Gemeente Eindhoven stelt dat de openbare orde in het geding is.

De AFCA Supportersclub en de SVA betreuren het besluit van deze burgemeester. De politiebonden mogen gebruik maken van het recht van staken, maar de supporters(verenigingen) mogen niet gebruik maken van het recht van demonstreren. Ons inziens een van de grondbeginselen van onze democratie.

Een voorgenomen kort geding tegen de Gemeente Eindhoven, aangespannen door beide supportersverenigingen, was op korte termijn niet mogelijk. De rechtbank van Den Bosch moest uiterlijk vrijdagmiddag duidelijk hebben of de politie actie zou gaan voeren. Het was op dat moment nog niet duidelijk, waardoor onze kans op een kort geding was bekeken.
Wij hebben dus niet de kans gehad om het recht te laten spreken.

Door het eerder genoemde besluit van burgemeester Braks hebben de AFCA Supportersclub en de SVA geen andere keus dan de voorgenomen demonstratie af te blazen.

Het is wel duidelijk geworden dat de politiebonden uiterst onbetrouwbaar zijn. Na de eerdere politieactie tijdens de thuiswedstrijd tegen psv in december, hebben de vakbondleiders aangegeven het voetbal niet meer te gebruiken als doelwit voor verdere acties.
We zien dit weekend het resultaat.

Als zelfs de politie niet meer te vertrouwen is, wie kunnen we dan nog wel vertrouwen ?

AFCA Supportersclub

Related posts