Zaterdag pas duidelijkheid over doorgaan PSV – AJAX

Burgemeester Gerrit Braks van Eindhoven wil vrijdag niet verder speculeren over de doorgang van de voetbaltopper PSV-Ajax. Pas zaterdagochtend maakt hij op een persconferentie bekend of de wedstrijd van zondag kan doorgaan. De politie wil mogelijk staken tijdens de wedstrijd als er vrijdag om 24.00 uur geen oplossing is. De politiebonden onderhandelen vrijdag met minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst. Drie van de vier landelijke politiebonden hebben het laatste cao-bod van de minister, dat tot stand kwam na bemiddeling van Doekle Terpstra, verworpen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een eredivisiewedstrijd wordt afgelast door politiestakingen. Half december leidden de eerste stakingen tot de afgelasting van twee topwedstrijden. Het ging toen ook om een wedstrijd tussen Ajax en PSV. De andere wedstrijd was die tussen Feyenoord en AZ. Als de politie inderdaad gaat staken, gaat de gemeente volgens een woordvoerder in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. Pas zaterdagochtend zijn volgens de gemeente echter alle scenario’s bekend.

Ajax-trainer Adrie Koster zei vrijdag dat acties van de politiebonden rondom de cruciale wedstrijd in de Eredivisie leiden tot competitievervalsing. “Het is zo kort voor het einde van de competitie van belang dat we nu tegen PSV spelen, om zo de druk bij hen te kunnen leggen.” De KNVB laat zich in dezelfde bewoordingen uit als Koster over mogelijke acties van de politie. “Het is altijd onwenselijk dat een duel moet worden afgelast, maar in deze fase krijg je ineens een heel andere competitie.

De persconferentie gaat zaterdag niet door als de minister en de politiebonden vrijdag nog een akkoord bereiken of als door verdere onderhandelingen acties van de baan zijn.

Related posts