Van Basten: ‘Wat Johan wilde doen met de jeugdopleiding gaat mij te snel’

In een persverklaring op de officiële website van Ajax bevestigt Marco van Basten dat Johan Cruijff de opdracht om het technische beleid van Ajax te reorganiseren heeft teruggeven aan de Ledenraad van Ajax. ,,Het klopt wat er in het persbericht staat. Wat Johan wilde doen met de jeugdopleiding van Ajax gaat mij te snel, het is me te rigoreus. Ik ben op zich niet ontevreden met hoe het nu gaat. Maar ik wil eerst bekijken hoe het zit, dat moet ik zelf ervaren en daarna wil ik het op mijn manier doen en in een verantwoord tempo”, zo licht Van Basten de breuk toe.

Het meningsverschil tussen Van Basten en Cruijff is opmerkelijk. Het is een publiek geheim dat beide goed bevriend zijn en dat Van Basten regelmatig ‘de leermeester’ raadpleegt om advies te vragen of voetbalzaken met hem bespreekt.

De voorzitter van de Ledenraad van Ajax, Cor van Eijden, reageerde verrast: ,,Ik werd vanmiddag door Johan gebeld. Hij vertelde me dat hij vanochtend een gesprek had gehad met Marco en dat ze er niet uit zijn gekomen. Dus gaf hij ons de opdracht terug.”

Related posts