Politiebond kondigt inderdaad stakingen aan rond duel PSV – AJAX

NOS Teletekst meldt dat de politiebond ACP donderdag bij de gemeente Eindhoven heeft laten weten dat er aanstaande zondag bij het duel PSV-Ajax mogelijk gestaakt zal gaan worden. De politiebond houdt nog een slag om de arm omdat het vrijdag nog met de minister spreekt. De vakbond was echter verplicht om de geplande staking 48 uur van te voren aan te kondigen.

Welke gevolgen de staking heeft voor de wedstrijd is nog onbekend. Eerder dit seizoen konden de toppers Ajax-PSV en Feyenoord-AZ geen doorgang vinden door een politiestaking. Een nieuwe afgelasting van Super Sunday kan grote gevolgen hebben voor het (volle) competitieschema.

Verwende kereltjes
De KNVB reageerde bij monde van directeur betaald voetbal, Henk Kesler, furieus. Kesler was vorige keer al niet te spreken over de politie-acties en noemde de agenten ‘verwende kereltjes’. De politievakbonden en minister Guusje ter Horst komen vrijdagmiddag weer bij elkaar om te praten over het cao-conflict. Als de minister voor vrijdag middernacht niet met een beter bod komt, gaan de bonden harde acties voeren, hebben ze aangekondigd. Over het algemeen wordt aangenomen dat er geen verbeterd bod op tafel zal komen

Related posts