‘Oude logo vanaf seizoen 2009-2010 terug op het shirt!’

Met ingang van het seizoen 2009-2010 zullen de tenues van Ajax weer zijn versierd met het enige echte Ajax logo, zo weet DSWeblog vandaag te melden. Stuwende kracht achter de terugkeer van het oude logo zou, behalve de supporters, de nieuwe hoofdsponsor Aegon zijn. Volgens DSWeblog heeft men bij Aegon zich hard gemaakt voor de terugkeer van het gezicht van Ajax, dit als gebaar naar de Ajax supporters. Aegon denkt op deze manier de supporters snel voor zich te winnen. Er is nog getracht om de Ajax shirts komend seizoen al van het oude logo te voorzien, maar de ontwerpen van het shirt 2008-2009 zijn al in een dermate vergevorderd stadium dat in overleg met Adidas is besloten het oude logo in 2009 in gebruik te nemen. Het nieuwe uitshirt zal overigens blauw worden met een gele afzetting (zie reconstructie-fototje).

Als bovenstaand bericht klopt is dat alvast de eerste stap naar de definitieve terugkeer van het echte logo waar in 1993 om commerciële redenen afscheid van werd genomen. Supporters pleiten al enkele jaren voor terugkomst ervan.

Related posts