JOHAN CRUIJFF GEEFT OPDRACHT TERUG EN TREKT ZICH TERUG!

Johan Cruijff heeft geen trek meer in een functie als hervormer van het technische beleid bij Ajax. De legendarische nummer 14 liet vrijdag in een persverklaring weten dat hij zijn recente opdracht van de ledenraad teruggeeft.

Volgens Cruijff is tussen hem en de nieuwe technische staf onder leiding van bondscoach Marco van Basten, die komende zomer aantreedt in de ArenA, een te groot verschil van inzicht gerezen over de manier waarop dit moet worden uitgevoerd. Het probleem spitst zich toe op de jeugdopleiding waarvoor Cruijff drastische maatregelen wil nemen.

Cruijff: “Er is sprake van een professioneel verschil van mening en niet van een conflict op het persoonlijke vlak. Omdat ik de jeugdopleiding snel op het niveau wil hebben dat bij Ajax hoort, moet er drastisch worden ingegrepen. Ik heb daarvoor een duidelijk omlijnd plan gemaakt, alleen wordt mijn visie niet gedeeld door de mensen die het moeten uitvoeren.”

Related posts