Bobby Haarms bekritiseert huidig bestuur: ‘Ajax is Ajax niet meer’

Bobby Haarms uit deze week tegenover Sportweek zijn mening over het huidige bestuur: “Ajax is Ajax niet meer. Dat zegt Piet. Dat zegt Johan, dat zegt Uri en nu zeg ik het ook. Dat is de waarheid. De mensen die er nu zitten, zien het zo anders…Tegen alle nieuwe bestuursleden zou ik willen zeggen: begin nou eens bij de F-jes. Als je Ajax wilt leren kennen, een maandje of drie. Als je dat niet doet, kán je ook niet op de hoogte zijn van wat er gebeurt. Oud-voorzitter Jaap van Praag wist vroeger alle uitslagen van de jeugdwedstrijden. Nu interesseert het ze niet. Terwijl ik zeg: ‘Je moet er tussen lopen.’ Ja, ik weet het, ik zal nu wel weer voor ouderwets worden versleten, maar als club horen we toch bij elkaar?”

De oer-Ajacied was bijna geveld. Zaterdag viert Bobby Haarms zijn 74ste verjaardag. Met Sportweek-verslaggever Mark van den Heuvel sprak de goede beul, verdeeld over vier ontmoetingen, openhartig over de inktzwarte periode die achter hem ligt. Hieronder een passage uit de eerste ontmoeting.

Haarms was tussen 1967 tot 2000 (met een onderbreking tussen 1981 en 1986) werkzaam bij Ajax. Na zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid van de Amsterdamse club.

Related posts