Ajax spant kort geding aan tegen de politiebonden: Koster spreekt van competitievervalsing

Ajax heeft een kort geding aangespannen tegen de politiebonden ACP en ANPV. Reden hiervan is dat de clubleiding van Ajax zich niet weer wil neerleggen bij een eventuele afgelasting van het duel, zondag in Eindhoven.

De politiebonden, die vanavond weer om de tafel zitten met Minister Ter Horst, hopen op een beter cao-akkoord. Mocht dit niet lukken voor 24.00 uur vanavond, dan zal het aangespannen kort geding van Ajax, zaterdagmiddag dienen voor de rechtbank in Utrecht. PSV directeur Jan Reker ziet het nut van een kortgeding niet in. ‘ Deze juridische actie van Ajax vindt ik niet slim, hierdoor worden de standpunten alleen maar harder,we hebben de politie in de toekomst nog vaak nodig’, aldus Jan Reker. Volgens Reker is de kans trouwens vrij groot dat de wedstrijd gewoon doorgaat aanstaande zondag. ‘Ik heb begrepen dat de onderhandelingen positief verlopen dus reken ik erop dat we zondag gewoon kunnen voetballen’

Competitie-vervalsing
Adrie Koster is niet blij met de berichtgeving over een mogelijke afgelasting van de topper . De trainer van Ajax noemde het tijdens zijn wekelijkse perspraatje zelfs competitievervalsing. “Als we nog een rol in de competitie willen spelen dan moeten we winnen om zo dichterbij te komen”, weet de Zeeuwse oefenmeester, die denkt dat Ajax in elk geval niet mag verliezen. “Als het gelijk wordt, is het ook nog niet voorbij, maar we willen de kloof nu verkleinen. Dan is de strijd weer helemaal open. Mocht de staking doorgaan en de wedstrijd wordt daardoor niet gespeeld dan vind ik het competitievervalsing. Want je kan beter zes punten achterstaan met nog zeven wedstrijden te spelen, dan zes punten met nog vier wedstrijden te spelen.”

Related posts