Van Praag heeft bedenkingen rond ontslag Fontein maar vindt combi Van Basten-Cruijff garantie voor succes

Voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag is het niet eens met de kritiek van de commissie-Coronel op het functioneren van algemeen directeur Maarten Fontein, zo laat hij weten tegenover Sportweek. “Waarom zou hij niet het boegbeeld van de club kunnen zijn? Hem is vanaf het begin te verstaan gegeven dat de voorzitter het visitekaartje van de club is en dat hij zich vooral moest richten op het commerciële beleid. Nou, van die taak heeft hij zich, via de deals met Aegon en nu adidas, heel goed gekweten. Dat hij niet over de juiste capaciteiten zou beschikken, vind ik veel te voorbarig.”

Van Praag vind het rapport Coronel niet nutteloos nu Johan Cruijff op het toneel is verschenen en zich waarschijnlijk niets aantrekt van de conclusies en de aanbevelingen van dat rapport. Van Praag: “Maar dat betekent nog niet dat het rapport waardeloos is geworden. Het heeft tot flinke beweging geleid. Als dit rapport niet was verschenen, was er niks gebeurd. Dan had Cruijff echt niet ingegrepen. Dat hij vervolgens niet alle conclusies overneemt of onderschrijft, maakt me dan niet zo heel veel uit. De tandem Van Basten/Cruijff staat garant voor succes.”

Tenslotte ziet Van Praag geen rol meer voor hem weggelegd bij Ajax: “Ik heb het veel te druk met andere zaken. Zo probeer ik in het najaar bondsvoorzitter van de KNVB te worden als opvolger van Jeu Sprengers. Daar gaat een hoop tijd in zitten.” Voorlopig treffen we Van Praag dus alleen nog aan bij een wedstrijdje als hij met zijn maatjes voor de muzikale opluistering zorgt.

Related posts