Ajax-letters De Meer weer terug bij Ajax

De eigenaar van de Ajax letters afkomstig van stadion De Meer, die de afgelopen dagen op Marktplaats stonden aangeboden, heeft laten weten dat dat de letters terugkeren naar Ajax. Ze worden waarschijnlijk in het museum geplaatst. De advertentie is inmiddels van Marktplaats verwijderd. De eigenaar zou als tegenprestatie slechts een seizoenkaart verlangen.

,,Ondanks de hoge biedingen via internet waren we er snel uit. Deze supporters hebben er nooit een geheim van gemaakt dat zij de letters het liefst weer naar Ajax terugbrachten. Zij hebben een mooi gebaar naar Ajax gemaakt, en Ajax heeft vervolgens een gebaar naar hen gemaakt.”

De voorzitter van het erfgoedcomité; Lindenman, nam donderdagochtend de beroemde letters in ontvangst. Er wordt nog gekeken waar de historische letters een plaats krijgen. ,,Ze moeten worden gerepareerd en daarna worden ze zo snel mogelijk in ere hersteld. Dat wil zeggen dat ze ergens een plaats krijgen waar alle Ajacieden ze weer kunnen zien.”

Waar dat wordt, is nog niet bekend. Maar Lindeman droomt van een mooie plek op de Toekomst. ,,Wat zou het mooi zijn als je hier op de snelweg rijdt en die letters lachen je tegemoet.”

Jordi en Alex konden nooit pronken met de letters. ,,Nee, ze stonden in de garage. Er bovenop was geen optie, want dan waren ze weg geweest”, aldus het duo.

Zie ook eerdere berichten:
> Oude letters ‘ajax’ uit De Meer inderdaad te koop op marktplaats
> Lichtbak De Meer te koop?

Related posts