VAN BASTEN GEPRESENTEERD ALS NIEUWE HOOFDTRAINER

Marco van Basten is vanochtend gepresenteerd als hoofdcoach. De trainer volgt na dit seizoen Adrie Koster op. De Utrechter tekende een vierjarig contract in Amsterdam en was duidelijk in zijn doelstellingen. “Er moet gewonnen en gepresteerd worden”, aldus Van Basten.Dat de huidig bondscoach tekende voor een lange duur, zegt niet dat hij alleen aan de lange termijn denkt. “Natuurlijk geeft het rust om voor zo’n lange periode te tekenen, maar we willen direct presteren. Want meedoen om de prijzen hoort bij een prachtige club als Ajax.”

“Geld moet op het veld staan”, vindt Van Basten. “We hebben bij de clubleiding het verzoek neergelegd om bepaalde versterkingen te kunnen halen en daarvoor hebben we een soort carte blanche gekregen. Althans, tot op zekere hoogte natuurlijk.”

“Maar, ons contract begint pas op 1 juli”, vervolgt Van Basten. “Het is niet zo zinvol om in te gaan om eventuele versterkingen of het werk dat wij hier gaan doen. Ajax staat voor belangrijke weken, waarin we Adrie Koster in alle rust moeten laten werken. Bovendien gaat bij ons vanaf morgen het vizier weer op de KNVB. Pas vanaf de zomer telt voor ons Ajax, tot die tijd telt het Nederlands elftal.”

Bij Ajax tekende Van Basten eenzelfde contract als bij de KNVB, waar na twee jaar een evaluatiemoment zal plaatsvinden. Ook neemt Van Basten zijn assistenten John van ’t Schip en Rob Witschge mee. “Wat dat betreft is er dus niks nieuws.”

Technisch directeur Martin van Geel stemde vrij snel in met de wens van Van Basten om zijn eigen staf te mogen samen stellen. “We vinden het een goede zaak dat John en Rob meekomen. Deze technische staf is aan elkaar gewend en is complementair.”

Related posts