Ajax en Fontein akkoord over vertrekregeling per 1 april

Ajax heeft vanmiddag een akkoord bereikt met algemeen directeur Maarten Fontein over een vertrekregeling. Het contract wordt per 1 april met wederzijds goedvinden beëindigd. Dat maakte Ajax zojuist bekend. Fontein kreeg in het rapport van de commissie-Coronel veel kritiek. Daarop besloot de raad van commissarissen hem zondag te schorsen en een ontslagprocedure in te zetten. De algemeen directeur verlaat de club niet met lege handen: Hij heeft contractueel recht op een vergoeding. Fontein is tot 1 april beschikbaar om, alleen op verzoek van de raad van commissarissen, werkzaamheden voor de club te verrichten. De schorsing, die op 2 maart werd opgelegd, is hiermee opgeheven.

Gratificatie
Daarnaast geeft Ajax hem een gratificatie als blijk van waardering voor bewezen diensten op commercieel gebied. Fontein hielp de eredivsionist aan een lucratief contract met een nieuwe hoofdsponsor, Aegon.

Related posts