PSV-Ajax en AZ-Feyenoord dreigen weer de dupe te worden van politieacties

De politievakbonden ACP en ANPV zijn weer druk bezig om ‘keiharde acties’ voor te bereiden. Indien minister Ter Horst eind deze week niet met een aanvaardbaar cao-bod komt, zal de politie overgaan tot een algehele boycot van begeleiding bij risicowedstrijden in het betaald voetbal.

Verder zal de politie ook geen assistentie verlenen bij andere evenementen, zoals de zwemkampioenschappen en rondom de feestelijkheden van Koninginnedag. Volgens de ANPV zal het er dan ook hard aan toe gaan. De ACP verwierp vorige week het eindbod van de minister. Een loonsverhoging van 10 procent over drie jaar werd door de politiebond van tafel geveegd. Mocht minister Ter Horst er dus niet in slagen om met een ‘acceptabel’ cao-bod op de proppen te komen dan ontstaat dus hetzelfde scenario als in december.

Toen konden de wedstrijden Ajax-PSV en Feyenoord-AZ ook geen doorgang vinden door de politieacties. Morgen komt de NPB met de uitslag van de ledenstemming die bepaalt of er tot acties wordt overgegaan. Laten we hopen dat ‘Oom Agent’ niet weer een prachtig voetbalweekend naar de knoppen helpt.

Related posts