‘Ajax zal Fontein fikse oprot-premie moeten betalen’

“Ajax moet flink in de buidel tasten”, aldus Ajax-watcher Simon Zwartkuis van Voetbal International over het aanstaande ontslag van Fontein. Fontein zelf weigert uit eigen beweging op te stappen. “Nu heeft hij in de gaten dat hij niet kan blijven en nu gaat het om de poen. Hij heeft een pittige advocaat met Harro Knijff, die zal dit niet zomaar over zijn kant laten gaan. Er moet een flink bedrag op tafel komen”, aldus Zwartkruis.

Zwartkruis ging er eigenlijk vanuit dat Fontein bij Ajax mocht blijven, omdat Cruijff zijn zijde leek te hebben gekozen. Omdat Jaakke zich echter aan de aanbevelingen in het rapport van de commissie-Coronel houdt moet Fontein toch wijken. In dat rapport stond dat de algemeen directeur niet voldeed aan verschillende vereisten. Zo kon hij het boegbeeld van de club niet zijn, heeft hij geen voetbalachtergrond en zou hij in de sociale omgang niet optimaal functioneren.

Lees hier het complete stuk van Zwartkruis op VI TV.

Related posts