Ajax met 4-0 winst op Excelsior en verlies PSV grote winnaar van dit weekeinde

Ajax heeft vanmiddag zonder problemen gewonnen van Excelsior. In de Amsterdam Arena werd Excelsior met 4-0 verslagen. Bij Ajax maakte Samuel Kuffour zijn debuut in de hoofdmacht, hij kwam in de 60ste minuut in het veld voor John Heitinga.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Klaas-Jan Huntelaar was met twee doelpunten weer van grote waarde voor Ajax. Na een fraaie pass van Siem de Jong in de 26ste minuut opende de ‘Hunter’ de score. George Ogararu gaf in de veertigste minuut een perfecte voorzet die opnieuw door Huntelaar beheerst achter doelman Graafland werd gewerkt. In de tweede helft was het opnieuw Siem de Jong, die Urby Emanuelson vrij voor het doel zette. Emanuelson scoorde van dichtbij de 3-0. Het was uiteindelijk Leonardo die voor de 4-0 zorgde. Leonardo was in de tweede helft in het veld gekomen voor Kennedy Bakircioglu.

Met deze overwinning heeft Ajax zeer goede zaken gedaan, mede omdat PSV niet in staat was om te winnen in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. De lampekappen gingen gevoelig onderuit tegen de ploeg van Willem van Hanegem: 3-1. Nog gevoeliger was misschien wel de tik die het elftal van Mario Been uitdeelde in de Kuip. NEC versloeg Feyenoord met 1-3.

Hiermee is de volgende wedstrijd van Ajax, volgende week tegen PSV ineens weer van belang. Mocht Ajax erin slagen te winnen in Eindhoven, dan kan het de achterstand op PSV terugbrengen tot 3 punten. Met deze vooruitzichten komt de landstitel toch weer aardig in zicht voor ons aller Ajax.

Ajax-Excelsior 4-0 (2-0)
26. Huntelaar 1-0
40. Huntelaar 2-0
55. Emanuelson 3-0
85. Leonardo 4-0

Scheidsrechter: : Kuipers
Toeschouwers: 49313
Kaarten: Kuffour (Ajax), Bandjar (Excelsior)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga (’60 Samuel Kuffour), Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri (’72 Rasmus Lindgren), Siem de Jong, Edgar Davids, Kennedy Bakircioglu (’46 Leonardo), Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling Excelsior:
Graafland, Bandjar (’73 Altheer), Van Nieuwstadt, Van Steensel, Van Peppen, Luijckx, Demir, Piqué (’60 Voskamp), Braber, Den Ouden, Korf

Related posts