Leonardo hoopt op speeltijd bij Ajax

Leonardo voelt zich fit, maar maakte zijn laatste speelminuten voor Ajax in januari. “Wat moet ik doen? Met een pistool naar de trainer gaan?” De schorsing van Luis Suárez geeft de Braziliaan weer hoop voor de wedstrijd tegen Excelsior van morgen.

“Het is als met een vrouw die zwanger is. Na de bevalling is zij ook niet meteen zichzelf.” Het is een treffende metafoor voor zijn eigen situatie bij Ajax: het duurde precies negen maanden voordat Leonardo weer fit was nadat hij in maart vorig jaar voor de tweede keer in zijn carrière zijn kruisband scheurde.

Adrie Koster maakte sindsdien nog amper gebruik van de weer fitte linksbuiten die zijn vorm nog moet vinden. “Veel keuze hebben is niet altijd makkelijk,” zei Koster gisteren toen hij op het grote aantal buitenspelers in zijn selectie wees. “Soms kun je ook een te grote selectie hebben.”

Eerder had Koster zich veel kritischer uitgelaten over Leonardo, van wie de trainer meer verwacht had tijdens zijn invalbeurten. “Maar denk je dat je na meer dan tweehonderd dagen blessureleed in twintig minuten weer honderd procent bent?”, aldus een verbaasde Leonardo, die niet blij is met het feit dat hij al een maand op koude maandagavonden met het tweede elftal moet meedoen.

Bron: Brabants Dagblad

zie ook eerdere bericht:
27 februari 2008:Leonardo is er klaar voor maar: ‘Het is de keuze van de trainer’

Related posts