Rol Van Geel wordt uitgedunt,vertrek lijkt waarschijnlijk

Nu Ajax in de persoon van Marco van Basten de trainer binnenboord heeft voor de komende seizoenen, gaat Johan Cruijff zich nu richten op de andere knelpunten binnen Ajax. Volgens Cruijff mankeert er nog al wat aan de “hoofd jeugdopleiding en hoofd scouting”, Wat de laatste functie betreft zit Cruijff op één lijn met de commissie-Coronel. In het rapport concludeerde de onderzoekscommissie dat Ajax behoefte heeft aan een kwalitatief hoogwaardige voetbalman op die positie.

Johan Cruijff heeft aangegeven dat Marco van Basten zich niet alleen met het (veld) trainer schap moet gaan bezig houden maar dat zijn rol binnen Ajax uitgebreider moet worden. Zo zal Marco samen met een nieuwe hoofd scouting zich ook meer moeten begeven op het terrein van de Technisch Directeur. Die functie zou wel eens toebedeeld kunnen worden aan Piet Keizer die onlangs door Martin van Geel op een zijspoor is gezet, maar Cruijff zal zijn jeugdvriend nooit afvallen

Volgens Hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International moet Van Geel de eer aan zichzelf houden en vertrekken. Voor hem is er geen plaats tussen Van Basten en Cruijff. “De status en het ego van Van Basten maken het functioneren van Van Geel onmogelijk”, schrijft de hoofdredacteur van VI in zijn wekelijkse column. “Zodra de technisch directeur en de trainer een meningsverschil hebben, zal Van Basten naar Barcelona bellen om zijn gelijk te halen en staat Van Geel in zijn hemd.Cruijff, Van Basten en Keizer hebben zoveel voetbalknowhow. “Die komen er samen wel uit”

Related posts