Sneijder: ‘Slecht scoutingsbeleid mede oorzaak van mijn vertrek’

Wesley Sneijder heeft zich in het weekblad Voetbal International negatief uitgelaten over het scoutingsbeleid van Ajax. Volgens de kleine middenvelder van Real Madrid ligt het gewoon aan het aanstellen van ‘kundige’ mensen.

“Toen ik doorbrak speelden Chivu, Ibrahimovic, Trabelsi, Escudé en Mido bij Ajax”, blikt de international van Oranje terug. “Dat waren jongens die echt iets aan Ajax toevoegde. Zonder degenen die hen opvolgden af te willen vallen zal iedereen het met me eens zijn dat het niveau daarna fors daalde. Ik heb dat ook intern aangegeven. Ik ben op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken en het feit dat Ajax er niet meer in slaagde echte versterkingen aan te trekken heeft meegespeeld.”

De afgelopen jaren schortte het aan duidelijke afspraken op het technische gebied, zo geef de oud-Ajacied aan. “Wijs twee mensen aan die de kwaliteit van spelers beoordelen en de rest moet zijn mond houden. De scouting moet voetballers aandragen, de hoofdtrainer en een andere eindverantwoordelijk nemen de beslissing. Ik begrijp dat Van Basten hoofdtrainer wordt. Die kan echt wel bepalen of een speler geschikt is. Johan Cruijff gaat weer wat doen, fantastisch! Ook hij kan wel inschatten welke speler echt iets aan Ajax toevoegt. Het is allemaal niet zo moeilijk. Maar je moet wél kundige mensen hebben.”

Related posts