Leonardo is er klaar voor maar: ‘Het is de keuze van de trainer’

Leonardo is al weken terug naar zijn langdurige blessure maar hij behoort nog steeds niet tot de basis van Adrie Koster. “Dat doet pijn”, aldus de kleine Braziliaan na afloop van de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd van Jong Ajax tegen Jong NAC. Leonardo staat met gepaste tegenzin de media te woord . De vleugelspits wil daar namelijk niet zijn. En hoewel het een ‘leuk groepje’ is, de spelers van het tweede, ziet de Braziliaan zijn plek in de basis van het eerste. “Dat klopt. De trainer moet een keuze maken. Waarom ik niet speel? Dat moet je aan de trainer vragen.”

Tegen NAC werd afgelopen zondag door Ajax 1 in Breda ternauwernood met 3-2 gewonnen. Vooral de vleugels leken weer zwak bezet. Leonardo zou daartussen niet misstaan hebben. “Ja, dat klopt, maar ja, dat blijf ik zeggen, de trainer maakt zijn keuze.” Doet het pijn, dat je niet speelt? “Ja, natuurlijk doet het pijn. Ik wil gewoon spelen. Ik moet het accepteren, het is de keuze van de trainer.” Leonardo is niet naar Ajax gekomen om de bank of tribune te zitten en wedstrijdritme op te doen bij het tweede. “Ja, ook dat klopt, maar,” en hij begint te lachen, “ik ben ook niet naar Ajax gekomen om een kruisband te scheuren. Dat doe ik ook niet voor mijn plezier.”

Ajax won en niet Jong Breda. Doet dat dan nog iets voor Leonardo’s zelfvertrouwen? “Nee, zelfvertrouwen niet, het is alleen maar goed voor de speelminuten. Ik moet toch in ritme komen. Als ik alleen maar train, dat is ook niks, want je traint maar weinig. Maar je voetbalt wel 100% 90 minuten, dus. Je blijft er wel scherp door.” Wanneer denkt hij weer in het eerste te spelen? “Dat moet je de trainer vragen. Het is zijn keuze.” Het ligt niet aan zijn mentaliteit? Want om eerlijk te zijn, iemand die graag wil, die laat toch wat meer gretigheid zien op het veld? “Hoezo? Welke mentaliteit dan? Er zijn er nog meer die goede mentaliteit hebben, maar die voetballen ook niet. Het ligt gewoon aan de keuze, denk ik. De keuze van de trainer.”

Bron: Highlow.nl

Related posts