Charisteas: ‘Bij Ajax was alles mis’

Ex-Ajacied Angelos Charisteas heeft weinig goede herinneringen aan zijn periode bij Ajax: “Via Amsterdam zou ik alsnog mijn droom najagen. Spelers van Ajax gingen vaak naar grote clubs. Ik dacht dezelfde weg te bewandelen. Soms neem je de verkeerde beslissing in je leven. Ik was de verkeerde spits op het verkeerde moment. Bij Ajax was alles mis”, aldus de spits in Voetbal International.

Charisteas, die momenteel uitkomt voor het Duitse FC Nürnberg, betreurt de gang van zaken destijds in Amsterdam. “Toen ik in januari naar Ajax kwam, was er niets geregeld”, zegt de 28-jarige Griek. “Ik heb drie maanden in een hotel gewoond. Dat was voor mij echt onbegrijpelijk. Hier in Nürnberg had ik meteen een huis en was ik direct op mijn gemak.”

Vreselijke teksten
Ook de overgang van Ajax naar Feyenoord verliep volgens de Griek, op zijn zachtst gezegd, ‘niet helemaal vlekkeloos’: “De eerste training bij Feyenoord stonden er vijfhonderd mensen te roepen: ‘Ga terug naar Ajax’. Het hing vol met spandoeken met vreselijke teksten”, zegt hij over zijn periode bij de Rotterdammers. “Pierre van Hooijdonk heeft me geleerd wat Feyenoord voor de mensen betekent en waarom ze zo’n hekel aan mij hadden.”

Charisteas speelde van december 2004 tot augustus 2006 voor Ajax. Hij kwam destijds over van Werder Bremen, nadat hij in de zomer Griekenland naar de Europese titel had geleid door in de finale tegen Portugal voor de winnende goal te zorgen. In totaal speelde de aanvaller 45 officiële duels voor Ajax, waarin hij vijftien keer tot scoren kwam.

Related posts