Urzaíz stop er na dit seizoen (eindelijk) mee

Volgens ploeggenoot Albert Luque zet zijn landgenoot Ismael Urzaíz na dit seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan, zo zegt Luque tegenover de Spaanse sportkrant Marca weten. Urzaíz werd in de zomer van 2007 door Ajax binnen gehaald als pinch-hitter op aanraden van toenmalig coach Henk ten Cate. Zijn rol bleef tot dusverre bekperkt tot slechts 6 optredens in het eerste elftal, veelal als invaller. Slechts eenmaal stond hij in de basis; tijdens het bekerduel tegen Kozakken Boys.

Eind september schreven wij Urzaiz al af. Onder de titel ‘De laatste stuiptrekkingen van een kreupel paard‘ brachten wij een ‘ode’ aan de Spanjaard.

De stevige aanvaller heeft een imposante loopbaan achter de rug.Urzaiz werd op 7 oktober 1971 geboren in het Spaanse Tudela. Hij genoot zijn opleiding bij Real Madrid en debuteerde in 1991 bij Albacete in de Spaanse profliga. Daarna kwam hij uit voor Celta de Vigo, Rayo Vallecano, Salamanca en Espanyol. Urzaiz speelde 25 interlands voor Spanje waarin hij acht keer doel trof. Voor Athletic de Bilbao speelde hij in elf seizoenen 366 competitiewedstrijden, waarin hij 115 keer trefzeker was.

Related posts