‘Personeel Ajax dringt aan op snelle beslissing rond positie Fontein’

Het personeel op de werkvloer bij Ajax dringt aan op een snelle beslissing over de positie van Maarten Fontein, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De 55-jarige algemeen directeur werkt momenteel alweer tien dagen op basis van een onduidelijke status. Inmiddels heeft ook mega-sponsor Aegon zich gemengd in de discussie. Aegon zet Ajax onder druk om Fontein te behouden (zie eerdere bericht).

Fontein kreeg op zaterdag 16 februari het verzoek zich op zijn positie te beraden. Dat verkapte verzoek om per direct op te stappen bij de club kwam van de raad van commissarissen van Ajax, die zich baseerde op de uitkomsten van het onderzoeksrapport van de commissie-Coronel. In dat rapport krijgt Fontein forse kritiek op zijn functioneren. De algemeen directeur beraadt zich sindsdien op zijn positie.

De raad van commissarissen heeft het mandaat om Fontein tot opstappen te dwingen, maar dat mandaat was tot maandagavond laat nog niet gebruikt. Het personeel bij Ajax dringt mede aan op een snelle en definitieve beslissing over Fontein, omdat de Ledenraadsvergadering vorige week een nieuw bestuursmodel voor Ajax heeft aangenomen. Daarin moet de Algemeen directeur de rol van boegbeeld van de club gaan vertolken.

Bron: Algemeen Dagblad/AOL

Related posts