Luque ziet toekomst nog steeds bij Ajax

Albert Luque denkt dat zijn toekomst nog steeds bij Ajax ligt. De Spanjaard raakte na de trainerswissel Henk ten Cate-Adrie Koster zijn basisplek kwijt en liet eerder weten niet tevreden te zijn met zijn reserverol (zie eerdere bericht). Hij kreeg, naar eigen zeggen, vervolgens aanbiedingen van zowel Spaanse als Engelse clubs. Villareal en Espanyol waren het meest concreet. Luque laat echter weten niet te denken aan een vertrek: “Ik ben blij dat ik van Newcastle United naar Ajax ben gegaan. Ik speelde veel onder Ten Cate, nu speel ik minder onder Koster. Ik zal echter hard blijven werken om een basisplek te veroveren”, aldus Luque.

Over de Engelse interesse wil Luque kwijt: “Ik heb slechte herinneringen aan de Premier League. Ik ben niet van plan terug te keren, het is verleden tijd voor me.”

Spanje is daarentegen wel een optie: “Ik mis de Spaanse league. Ik heb er jaren gespeeld, bij Malaga, Mallorca en Deportivo. Alle drie de clubs volg ik nog altijd op de voet. Ik had de mogelijkheid om terug te keren, maar na lang nadenken besefte ik dat Ajax een grote club is. Ik sta nu nog twee jaar onder contract bij Ajax en ik ben van plan het contract uit te dienen.”

Moeilijke taal
Over zijn toekomst bij het nationale elftal: “Terugkeren is erg lastig. Er staat een erg goed team en ik denk dat ze ver kunnen komen. Ik moet gewoon mijn niveau weer gaan halen en dan zien we wel verder.” Het leven in Amsterdam bevalt hem goed, hoewel hij problemen had met het leren van de taal. “De taal is moeilijk, maar in Amsterdam wordt gelukkig goed Engels gesproken. Ik voel me goed bij Ajax.”

Related posts