Heitinga: ‘Ik zal nooit voor Feyenoord spelen’

John Heitinga was maandagavond samen Feyenoord-speler Giovanni van Bronckhorst te gast in het tv-programma Holland Sport. Beide internationals gaven aan échte clubvoetballers te zijn. “Ik zal nooit voor Feyenoord spelen. Ajax is mijn club”, aldus de 24-jarige Heitinga resoluut.

Vanaf zijn zevende speelt hij al voor Ajax. “En in de jeugd merk je de rivaliteit al goed”, herinnerde Heitinga zich. “In het eerste wordt het alleen maar erger. Ik denk dat je de emoties mooi kon zien bij mijn doelpunt tegen Feyenoord.” Toch ziet hij zichzelf niet als de toekomstige ‘Paolo Maldini’ van de Amsterdamse club. “Er gaat een keer een moment komen dat je Ajax verlaat.”

Heitinga wil in de toekomst slagen bij een Europese topclub. “Ik wil ook een keer in het buitenland voetballen en ik heb de ambitie om te kijken of ik het niveau aankan”, zei de centrale verdediger. Atlético Madrid zou hem graag willen inlijven. “Maar ik ben er nog niet uit waar ik naartoe ga”, liet Heitinga weten.

De afgelopen jaren heeft Heitinga hard aan zijn zwakke punt gewerkt, namelijk: zijn linkerbeen. Inmiddels geeft hij met zowel rechts als links perfecte lange ballen. “Ik kan goed met m’n linkerbeen schieten. Dat heb ik geleerd, omdat je daar een completere voetballer van wordt”, aldus de Ajacied. Van Bronckhorst vult aan: “Ik denk dat het heel goed is van Johnny. Ik vind het knap van spelers als ze tweebenig zijn.”

Marco van Basten is aangesteld als de nieuwe trainer van Ajax, maar dat maakt Heitinga vrij weinig uit. “Het gaat om het voetbal. Ik heb al een aantal trainers zien komen en gaan. Dus daar laat ik mijn beslissing niet aan afhangen. Het is een gevoelskwestie of ik bij Ajax blijf. Ik denk dat je je hart moet volgen. Engeland en Spanje vind ik de mooiste competities. Met Ronaldinho of Gerrard zou ik bijvoorbeeld wel eens willen voetballen.”

Is Heitinga wel hard genoeg voor de internationale top? Zelf denkt hij van wel. “Ja, ik kan wel een aardig tikkie uitdelen”, aldus de verdediger. Ook Van Bronckhorst is ervan overtuigd dat Heitinga zal slagen. “Hij zal pittige duels moeten uitvechten. Maar ik denk dat hij dat wel aankan. Overigens zou ik als ik hem was naar Spanje gaan. Vanwege het voetbal en de manier van leven daar.”

Vóór het EK van komende zomer maakt Heitinga een definitieve beslissing over zijn toekomst. “Voor het EK wil ik mijn besluit nemen”, zei hij in het VPRO-programma. De uitdaging met het Nederlands Elftal ziet hij sowieso wel zitten. “Ik denk dat we voor het kampioenschap moeten gaan.”

Bron: AOL

Related posts