Matig Ajax op de valreep langs NAC: 2-3

Ajax heeft vanmiddag na lange tijd weer een overwinning gehaald in een uitwedstrijd, NAC werd met 2-3 verslagen. Ajax begon goed met een doelpunt van Huntelaar en was eigenlijk de gehele eerste helft iets beter dan NAC. Na de rust was het vertrouwen en het betere spel achter gebleven in de kleedkamer. Twee zeer slordige verdedigingsfouten waren ook meteen 2 doelpunten voor NAC.

Heitinga speelde zoals wel vaker dit seizoen een bere partij en niet alleen vanwege zijn doelpunt; een zeer fraaie kopbal uit een corner. Ajax had in de slotfase verder moeten uitlopen want NAC zat er behoorlijk doorheen waardoor Ajax nog zeker twee 100% kansen kreeg die er eigenlijk gewoon in moeten.

Opgelucht
Adrie Koster kon opgelucht constateren dat Ajax voor het eerst sinds 8 december vorig jaar een uitwedstrijd wist te winnen. De Amsterdammers wisten NAC in de slotfase te pijnigen, waardoor een 2-1 achterstand kon worden omgezet in een 2-3 winstpartij. Koster was echter allesbehalve tevreden met het spel van Ajax. “Ik wordt er niet vrolijk van, als ik zie hoe wij een voorsprong zo gemakkelijk weg weten te geven. NAC scoort tweemaal binnen zeven minuten na een vrije trap. En daar hebben we toch echt goede afspraken over gemaakt. Daar gaan we maandag dus maar weer even over praten.”

Niet genoeg
NAC-coach Ernie Brandts wist de voorgaande zeven wedstrijden winnend af te sluiten, maar moest nu toch zijn meerdere erkennen in Ajax. “Het was een mooie periode. Onze kracht was de laatste weken om een voorsprong over de streep te trekken, maar dat lukte nu niet. Ajax bleef vechten voor de zege. We hebben gevochten, maar het was uiteindelijk niet genoeg.”

Schorsingen
Bruno Silva en Luis Suárez zullen de thuiswedstrijd tegen Excelsior volgende week aan zich voorbij moeten laten gaan. Silva en Suárez kregen beiden hun vijfde gele prent en zullen er daarom niet bij zijn tegen de rotterdammers.

21. Huntelaar 0-150. Amoah 1-158. Penders 2-176. Emanuelson 2-282. Heitinga 2-3
NAC Breda- Ajax 2-3 (0-1)
21. Huntelaar 0-1
50. Amoah 1-1
57. Penders 2-1
76. Emanuelson 2-2
82. Heitinga 2-3

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 16.380
Kaarten: Geel: Zwaanswijk (NAC), Gabri, Suarez, Silva (allen Ajax).

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar; Elshot, Penders, Zwaanswijk en Mtiliga; Stam, Feher (77. Sikora) en Molhoek; Kolkka (46. Idabdelhay), Amoah en Lurling.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen en Vertonghen; Gabri, Davids, Perez (67. De Jong) en Emanuelson; Rommedahl (67. Suarez) en Huntelaar.

Related posts