Roelof Luinge fluit zondag Nac-Ajax

Aankomende zondag wordt in het Rat Verlegh Stadion de wedstrijd Nac-Breda-Ajax gespeeld. Het duel zal onder leiding staan van scheidsrechter Roelof Luinge.

Het is niet voor het eerst dat Luinge dit seizoen een wedstrijd van Ajax onder zijn hoede heeft. We kunnen ons nog wel herinneren hoe hij tijdens Ajax-Az het doelpunt goedkeurde van Ari wat gewoon buitenspel was. Ook de beslissing om Demy de Zeeuw met rood van het veld te sturen nadat deze de bal uit het doel sloeg was opmerkelijk. Uit de beelden bleek dat de bal de lijn al was gepasseerd dus eigenlijk was het gewoon een doelpunt en geen penalty. Ook de gele kaart die Luis Suarez ontving tijdens Ajax-Fc Twente fronste bij velen de wenkbrauwen. Volgens Luinge een “schwalbe”maar later uit de beelden bleek dat het een zuivere penalty was. Luinge zal zondag geassisteerd worden door zijn grensrechters Patrick Gerritsen en Edwin de Vree.Als vierde official is Pol van Boekel aangesteld.
Het duel in Breda begint zondag om 12.30 uur.

bron ajax-zone

Related posts