Stekelenburg verlengt met 2 jaar

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Maarten Stekelenburg over de verlenging van zijn contract. Het oude contract liep tot en met 30 juni 2010. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de 25-jarige keeper gaat in op 1 juli 2008 en loopt tot en met 30 juni 2012.

,,Dit voelt voor mij als de juiste keuze”, zegt Stekelenburg over zijn beslissing. ,,Ik heb er een goed gevoel bij me langer te binden aan mijn club en denk dat we in de toekomst nog veel kunnen bereiken.”

Technisch directeur Martin van Geel voegt daar aan toe: ,,Maarten is een uitstekende keeper en hij heeft de laatste jaren aangetoond dat hij zich enorm ontwikkelt. Hij is nog maar 25 jaar en wat dat betreft moeten zijn beste jaren nog komen. Daarom zijn we heel blij dat hij ervoor heeft gekozen keeper bij Ajax te blijven. Maarten is één van de jongens uit de huidige selectie van wie we het voor de komende seizoenen belangrijk vinden dat ze blijven.”

Jeugd
Op 13-jarige leeftijd kwam Maarten Stekelenburg bij de jeugdopleiding van Ajax, die hij zeer succesvol doorliep. Op 11 augustus 2002 maakte Stekelenburg zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de wedstrijd Ajax – PSV (3-1). Hij won hiermee meteen zijn eerste Johan Cruijff Schaal. De keeper verdedigde tot nu toe 162 keer het doel voor de Amsterdamse club. Stekelenburg won met Ajax twee keer de landstitel, drie keer de KNVB Beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal. Stekelenburg speelde tot op heden 10 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Related posts