Hiddink blij met terugkeer Cruijff bij Ajax

Guus Hiddink is verrast door Johan Cruijff. Hiddink zag deze stap niet aankomen. Hij is heel blij met de ontwikkelingen en vindt het een moedige stap van zijn vriend. “Ik ken Johan goed en ik ken hem als een man met het hart op de tong als het gaat om situaties bij clubs en het Nederlands elftal”, zegt Hiddink

“Ik ken hem minder als een man die ook echt midden in de ontwikkelingen gaat staan, het is immers even geleden dat hij een functie had in het voetbal. Hij heeft me dinsdag echt verrast. Nu hij toenadering heeft gezocht tot Ajax, komt die club ineens in een heel andere dimensie te liggen. Alleen dát vind ik al mooi.”

De trainer kent het gevoel dat Cruijff nu moet hebben. “Ik hoor het zelf ook vaak; ‘Guus, begin daar of daar niet aan, want dat kost je je goede naam’. Wat nou? Als je van voetbal houdt, dan denk je niet meer aan status. Hij houdt van Ajax, hij verschaft de Ajacieden nieuwe dromen en die koesteren ze nu al met z’n allen. Daarom vind ik het nu al goed wat Johan heeft gedaan.”

De terugkeer van Johan Cruijff bij Ajax valt niet alleen in goede aarde bij de supporters. Ook de aandeelhouders zijn vandaag in hun nopjes met de rentree van El Salvador. Kort na de opening van de nieuwe beursdag was het aandeel Ajax direct met zes procent gestegen. Het is de tweede keer in korte tijd dat het aandeel Ajax stijgt. Ook zondag na de presentatie van het rapport-Coronel schoot het aandeel omhoog.

Related posts