Goossens twijfelt over toekomst bij Ajax

In 2005 stond hij in de belangstelling van Chelsea. John Goossens koos er echter voor om bij Ajax te blijven. Lang ging het goed, totdat blessures hem aan de kant hielden. Nu moet hij als wisselspeler vechten voor speelminuten.

Maandag speelde Jong Ajax tegen Jong PSV. Goossens mocht warmlopen, maar kwam uiteindelijk niet in het veld. Hij zag zijn ploeggenoten verliezen, als bankzitter. “Die rol ben ik niet gewend”, zegt Goossens op de officiële website van Ajax. “Ik speel hier al vanaf de D2, ben altijd basisspeler geweest, heb zelfs elftallen overgeslagen. Maar deze situatie is best pittig, vooral omdat ik het seizoen zo goed begon. Ik kan niets anders doen dan hard trainen en mijn kansen afwachten.”

A-selectie
Afgelopen zomer leek alles goed te gaan voor de jongeling. In de voorbereiding werd hij ineens bij de A-selectie gehaald. “Dat was echt bizar. Ik werd ’s middags gebeld en deed meteen ’s avonds mee tegen Quick ’20. Ik voelde me prima, speelde goed en mocht mee op trainingskamp naar Schotland. Ik heb veel geleerd in die periode. Je staat toch ineens op het veld met types als Jaap Stam. En ik lag op een kamer met Klaas-Jan Huntelaar. Ook van hem heb ik veel opgestoken.”

Goossens trainde met Ajax 1 en speelde wedstrijden met de beloften. Dat ging goed, tot hij geblesseerd raakte. Sinds zijn terugkeer staat hij zelfs niet meer in de basis bij Jong Ajax. “Ik begrijp dat de spelers van de A-selectie speeltijd moeten krijgen, maar ik vind het wel jammer dat er bijvoorbeeld niet meer oefenduels worden gespeeld. Op deze manier is het heel moeilijk om je te bewijzen.”

Toekomst
De jeugdinternational twijfelt nu over zijn toekomst in Amsterdam. “Bij Jong Ajax zit ik echt tussen wal en schip. Dat wil ik liever niet nog een jaar. Ik moet weer een stap gaan maken. Misschien is het een goed idee om voor een bepaalde periode verhuurd te worden aan een andere club. Maar het liefst sluit ik komende zomer aan bij de A-selectie van Ajax.”

Related posts