AFCA-supportersclub blij met rapport en ook verrast met inbreng Cruijff

De AFCA Supportersclub is uitermate tevreden met de inhoud van het rapport, zo is te lezen op een verklaring op de website van de onafhankelijke supportersclub: ‘Wij hebben bij het tot stand komen van de onderzoekscommissie aangegeven sceptisch te zijn, maar wij moeten toegeven dat de commissie ons niet heeft teleurgesteld. Wij vonden dat het rapport objectief en kritisch moest zijn. Ook hebben wij aangegeven, dat het rapport openbaar moest worden. Wij kunnen stellen dat aan dit alles is voldaan. Onze complimenten gaan dan ook uit naar alle leden van de onderzoekscommissie. Eindelijk zijn er personen (leden) vanuit Ajax die het clubbelang boven het persoonlijke belang hebben durven plaatsen’.

Volgens de AFcA is er nog een belangrijke bevinding terug te vinden in het rapport: Een apart hoofdstuk (5) gewijd aan de `Achterban`. De rode draad van dit hoofdstuk is, dat zowel supporters(verenigingen), sponsors en vertegenwoordigers van business club (ABA) het gevoel hebben niet serieus te worden genomen. ‘Voor ons is ook deze bevinding in het rapport een bevestiging van wat wij al jaren lang signaleren aan de Ajax-leiding’, zo stelt de AFCA..

Ook volgens de AFCA is de grootste verrassing wel dat Johan Cruijff het voetbaltechnische beleid van Ajax vorm gaat geven. Hoewel hij heeft aangegeven geen officiële functie te gaan bekleden, zal hij zich wel intensief gaan bezig houden met zijn Ajax. Welke Ajacied hield dat eerder nog voor mogelijk? Laten we maar stellen dat de Goden met ons zijn!

Related posts