Rol Cruijff wordt van korte duur en zeer beperkt (Incl. Video)

Zojuist gaf Johan Cruijff in het programma NOS Studio Sport een korte toelichting op zijn verrassende terugkeer bij Ajax en de rol die hij bij Ajax gaat vervullen. “Bij Ajax gaat het de laatste jaren niet zoals het zou moeten. Dat lijkt me duidelijk”, aldus de ‘Verlosser’. ,,Ajax is nog steeds mijn club, vandaar”. Het blijkt echter om een korte en beperkte rol te gaan. Volgens Cruijff is afgesproken dat hij de keuze gaat maken tussen de twee technische modellen die de commissie Coronel heeft voorgesteld en zodra hij die nieuwe opzet heeft ingevuld zit zijn rol er weer op, aldus Cruijff.


De keuze die Cruijff gaat maken is die tussen een model waarin één technische manager ( a la Ferguson bij Man. United) de totale regie heeft over het technische beleid en die van een tweemansschap waarbij er een technisch directeur is die het beleid op de lange termijn voert met daarnaast een (veld)trainer.

Cruijff wildde niet verder ingaan op personen al liet hij blijken dat Marco van Basten volgens hem in beide concepten geplaatst kan worden. Ook over de rol van de huidige Technisch Directeur Martin van Geel deed hij geen uitspraken: ,,Er zit mij momenteel niemand in de weg. Zo denk ik niet. Ik ga gewoon zeggen hoe het moet, projectjes maken en zeggen welke poppetjes daar bij passen. Ajax is gewoon mijn club en nog steeds een parel in het Nederlandse voetbal. Dat merk je ook overal in het buitenland. Dan doet het pijn als het niet goed gaat.”

Cruijff: “Ik geef maar één voorbeeld. De ledenraad van Ajax vergaderde dinsdag tijdens een avond met voetbal in de Champions League. Dat kan in mijn ogen al niet. Dat is raar voor mensen die van voetbal houden. Ik word vaak gebruikt in negatieve zin. Daarom heb ik besloten om de mensen eens te verrassen en naar de ledenraad te gaan. Ik wilde horen wat ze te vertellen hadden. Ze hebben me toen gevraagd of ik wilde zeggen hoe het technische gedeelte bij Ajax er uit moet zien. Dat wilde ik wel.”

Verantwoordelijkheid
Cruijff zegt echter niet weg te lopen voor zijn verantwoordelijkheid: ,,Ik neem de verantwoordelijkehid voor de mensen die ik naar voren schuif. Ik ben dan ook af te rekenen op het beleid dat er gevoerd gaat worden”, aldus ‘ De Verlosser’ , die dus een veel kleinenre rol krijgt dan aanvankelijk veelal gedacht werd.

Plan al klaar
Op de vraag van Jack van Gelder of hij er al over nagedacht heeft en al een plan heeft zegt Cruijff: ,,Natuurlijk heb ik al een plan. Ik ben hier al veel langer mee bezig maar ik ga er nu niet verder op in omdat het eerst verder uitgewerkt moet worden”.

Related posts