Jaakke verrast door El Salvador

In een korte reactie na afloop van de vergadering van de ledenraad van Ajax sprak de scheidende voorzitter John Jaakke rond middernacht zijn verbazing uit over de aanwezigheid van Johan Cruijff bij het beraad. „Dat vond ik wel verrassend, ja. Zo lang ik voorzitter van Ajax ben, was hij nog nooit geweest bij deze vergaderingen.”

Jaakke legt uiterlijk aan het einde van het seizoen zijn functie neer, met zijn medebestuursleden Hennie Henrichs (technische zaken) en Joop Saan (financiële zaken). Dat doet hij, omdat Ajax een nieuwe structuur krijgt en daar horen ook nieuwe personen bij, zo luidde de tekst in een persverklaring. Op het nieuwe bestuursmodel is sterk aangedrongen door de commissie-Coronel, die het technisch beleid van Ajax in de laatste jaren sterk bekritiseerde.

„Het was een goede vergadering. Het is een helder besluit, Prima. Verder verwijs ik graag naar het persbericht”, zei Jaakke voordat hij wegreed bij de ArenA. Hij is sinds 1 juli 2003 in functie bij Ajax.

Related posts