‘Aanhang snakt naar DE verlosser’

“Of hij nu technisch directeur, voorzitter of trainer wordt is niet eens belangrijk. Als hij de ArenA maar binnen wordt gehaald. Het zooitje dat nu de lakens uitdeelt kan zo bij het vuilnis worden gezet. Kunnen ze gelijk een aantal van hun aankopen meenemen, want we willen geen middelmaat meer. We gaan alleen nog voor de top. Absolute top en dan heb je het dus over Johan Cruijff. Hij is de enige die de boel echt wakker kan schudden, veranderingen in gang kan zetten en ons na jaren weer de titel kan bezorgen…”

Het maakt de supporters niet uit wat hij precies gaat doen. Als Hij maar komt. Voor de zoveelste keer moet Johan Cruijff zich ontpoppen als de Verlosser, want zo veel is duidelijk in Amsterdam: alleen hij kan Ajax nog redden. Dit peidooi van Ajax-watcher Leen de Boer krijgt veel bijval van andere Ajax-watchers die net als de 58-jarige gistermorgen de training bezochten. “Kijk, de spelers kun je weinig kwalijk nemen. Die doen hun best, maar hebben gewoon de kwaliteit niet. Ik denk dat een heleboel gasten uit de selectie dachten dat ze bedonderd werden door iemand die zich voordeed als Van Geel, toen ze benaderd werden. Want denk je echt dat Kennedy Barki…dinges, Luque of Urzaiz (een Spaanse spits die nog nooit in de basis stond, red.) ooit hadden verwacht bij een viervoudig Champions League-winnaar te mogen voetballen. Voor dat soort gasten is het al een hele eer hier als tegenstander te mogen komen, maar niet als speler van Ajax…”

Opzouten!
“Opzouten. John Jaakke, Maarten Fontein, Martin van Geel. Allemaal weg en een frisse start maken. Met wie? Om te beginnen natuurlijk met Cruijff. Hij is de enige die weer nieuw elan in de club kan brengen. Ook is hij als enige in staat om weer spelers naar Ajax toe te halen die nu niet eens naar een bestuurder willen luisteren. En ik hoop dat hij dan Frank Rijkaard zover kan krijgen om Barcelona in te ruilen voor Amsterdam. Volgens mij zou dat het begin zijn van een mooie toekomst”, doceert fan Désirée Vergeest.

Spelersmagneet
Ajax-fan Marco Oosterling (46) uit Zaandam vindt dat Cruijff zélf het voortouw moet nemen om als technisch directeur bij de club terug te keren. “Die man is een spelersmagneet. Het is toch belachelijk dat spelers als Ooijer en Landzaat nu niet voor Ajax willen spelen. Tegen Cruijff zeggen spelers niet snel ‘nee’. De trainer moet iemand met internationale ervaring zijn en voor langere tijd willen blijven. Rijkaard zou een goeie zijn. Misschien moet Ajax eens een kijkje nemen bij Manchester United en Arsenal. Daar zitten de trainers Ferguson en Wenger ook al jarenlang. Van mij mogen ze eventueel ook wel Verbeek halen. Maar voordat ze hem contracteren moeten het bestuur en Van Geel wel zijn opgestapt, want ander presteren ze het nog om Pim in plaats van Gert Jan te laten tekenen. Zo zijn er volgens mij wel meer verkeerde mensen binnengehaald”, lacht Ajax-diehard Oosterling.

Ook de heer Hoogveld uit Duiven opteert voor Cruijff als sterke man. “En of hij dan voorzitter wordt of technisch directeur is niet eens belangrijk. Zelfs als terreinknecht heeft hij een ongekende invloed en zou hij de boel vlot kunnen trekken. Ik zou graag zien dat Marco van Basten dan als zijn rechterhand gaat optreden.”

Alles winnen!
Peter Sloof heeft al elf jaar een seizoenkaart. “Wat er moet gebeuren? Ze moeten gewoon alles winnen! Dan maakt het mij niets uit wie er in het bestuur zitten. Echt veel genoten heb ik nog niet van mijn seizoenkaart. Drie keer heb ik een kampioenschap gevierd, de rest heb ik me zitten verbijten. Wat een bagger krijgen we de laatste jaren voorgeschoteld. Onvoorstelbaar. Heb je de hoogste begroting van Nederland en dan kun je niet eens een normale selectie samenstellen die om de prijzen strijdt. Ik hoop dat Van Gaal terugkeert en daarmee de tijd dat eigen spelers als de De Boertjes, Rijkaard, Kluivert, Reiziger en Seedorf Europa beheersten…”

De 25-jarige Annelies staat bij het trainingsveld vooral op Klaas-Jan Huntelaar te wachten. Zij weet de oplossing voor Ajax wel. “Ik wil zelf wel in het bestuur. Het moet hier gewoon weer een warme club worden. Dit bestuur moet eruit. Ik zou graag Van Gaal terug zien, maar denk niet dat hij het doet.”

Helikopter
Tijdens de training van Ajax landt er plotseling een helikopter op het veld. Wordt het bestuur dan nu al opgehaald? Nee, helaas voor de fans. Er blijkt een ziek jochie in te zitten dat als wens had om met een heli naar de Ajacieden te worden gevlogen. Van beursgangen en bestuurders die louter voor het pluche hebben gekozen, weet dit ventje niets. De spelers zijn zijn helden. Want hoe ziek de club zelf momenteel ook is, het blijft natuurlijk wel Ajax…

Bron: De Telegraaf

Related posts