‘Van Basten wil Jansma als directeur Ajax maar wil Ajax Van Basten nog wel?’

Nu Maarten Fontein binnen afzienbare tijd lijkt te gaan vertrekken bij Ajax worden er diverse namen genoemd als mogelijke opvolgers. Volgens Jack Van Gelder hoopt Marco van Basten dat Kees Jansma de functie gaat vervullen. De huidige perschef van het Nederlands elftal, die tevens werkzaam is bij Sport1, zou volgens de presentator van Studio Voetbal door Van Basten naar voren zijn geschoven als kandidaat. Overige namen die momenteel genoemd worden zijn die van Arie Van Eijden, Keje Molenaar en Theo Van Duijvenbode.

Of Van Basten daadwerkelijk de nieuwe Ajax-coach wordt valt echter nog te betwijfelen. In het rapport van de commissie-Coronel, dat gisteren werd gepresenteerd, wordt namelijk gesteld dat de nieuwe coach van Ajax zijn assistenten niet zelf mag meenemen. Zoals bekend wil Van Basten graag zijn assistenten bij het Nederlands Elftal, John van ’t Schip en Rob Witschge, bij Ajax onderbrengen.

Een andere aanbeveling van de commissie is het aantrekken van een sterke trainer met managementkwaliteiten, zoals Louis van Gaal tussen 1991 en 1997. Het is maar de vraag of Van Basten hieronder kan worden geschaard. “Over hoofdtrainers en aanstellingen doe ik geen mededelingen”, reageerde Ajax-voorzitter John Jaakke in RTL Voetbal Insite. “Ik weet niet of dit rapport invloed zal hebben op de benoeming van de nieuwe coach.”

Poll
Eerder deze week lanceerden wij een poll. Wat vind jij; is Marco van Basten de ideale nieuwe coach van Ajax?

Related posts