Jaakke morgen (dinsdag) ter verantwoording bij ledenraad

Na een hectisch weekend bespreekt voorzitter John Jaakke morgenavond (dinsdag) de bevindingen van de onderzoekscommissie met de ledenraad, die bestaat uit 24 van de circa 450 leden van de Amsterdamse club. Ook de dertien ereleden van Ajax hebben zitting in de ledenraad. Onder hen bevinden zich Johan Cruijff, Michael van Praag, Arie van Os, Bobby Haarms en ook Uri Coronel. Hoewel Jaakke zijn positie de laatste jaren leek te hebben versterkt, liet een aantal leden van de raad maandagavond doorschemeren dat hij zal worden verzocht uit eigen beweging op te stappen. Geeft Jaakke daar geen gehoor aan, dan volgt er waarschijnlijk een motie van wantrouwen.

Het rapport over het falen van het technische en algemene beleid van Ajax in de laatste tien jaar is de directe aanleiding voor het bezoek van Jaakke aan de ledenraad. De kans is echter groot dat tijdens de ontmoeting ook over het functioneren van de voorzitter wordt gesproken. Dat zou, gezien de uitkomsten van het rapport, zelfs niet meer dan normaal zijn!

Voor Jaakke is het belangrijk dat hij steun van het machtige orgaan binnen de Amsterdamse club geniet. De ledenraad mag bestuursleden van de verenging namelijk benoemen, schorsen en zelfs ontslaan.

Fontein
Fontein heeft onlangs aangegeven zijn werk graag voort te willen zetten, ondanks de slechte sportieve prestaties. Net als technisch directeur Martin van Geel wil hij eerst over het rapport Coronel in conclaaf om te zien wat er moet veranderen, en hoe. Aangezien hij zich daarnaast, in overleg met zijn advocaat en naaste medewerkers, beraadt op het vervolg, kan na de dolksteek in zijn rug één conclusie alvast getrokken worden: Jaakke en Fontein samen aan het roer van de AFC Ajax; dat lijkt in dit leven een zeer onwaarschijnlijke combinatie.

Related posts