Oproep aan Johan Cruijff; haal ons uit de shit

Enkele maanden geleden nog voor de commissie van wijze mannen werd gevormd eisten de supporters al het vertrek van Fontein, Jaakke en van Geel. Het was ons supporters al veel duidelijk dat de mannen op het pluche een andere agenda hadden als wij hondstrouwe volgers van de club. De rede dat John Jakkes voorzitter is geworden was hij keek iedere zondagavond altijd naar Ajax op studio sport en nog belangrijker zijn uurtarief als advocaat kon omhoog want de voorzitter van Ajax als advocaat die kost een paar centen. Jakkes haalde op het veld bedroevende resultaten eenmaal werd er een echt aansprekende prijs gehaald dat was in 2004 een jaar na zijn aantreden dus zijn beleid had toen nog geen effect op de resultaten, later volgde louter troostprijzen twee KNVB bekers en drie JC Schalen.

Jakkes heeft geheel op eigen titel vriendje Maarten Fontein binnen gehaald als opvolger van Arie van Eijden. Jakkes kende Fontein van de patatzaak op de hoek, waar Fontein OLA ijsjes verkocht, Fontein geboren kakkerlak euh rotterdammer heeft nog veel minder binding met het voetbal en Ajax als Jakkes. Meneer Fontein was voorzitter van een of ander cricketclub in Den Haag en verkocht de OLA ijsjes voornamelijk in het buitenland. In de twee jaar dat Fontein aan de macht is heeft Ajax zeer slecht gepresteerd er zijn twee KNVB bekers gehaald en verder was het zeer slecht en werd tweemaal de Champions league misgelopen en dit seizoen werd al het europees voetbal gemist.

Martin van Geel de enige man die nog een band uit het verleden met Ajax heeft of hopelijk had. Van Geel zijn verdienste is dat hij spelers voor geld heeft verkocht daar er voorheen spelers gratis de deur uitliepen. Maar daar blijft het ongeveer ook bij. Met het geld zijn bijna alleen maar spelers gehaald die Ajax zeker niet beter maken, uitzonderingen zijn Klaas Jan Huntelaar en Jaap Stam en in zekere zin Edgar Davids.

Bij deze roepen wij Johan Cruijff op nu op te houden met commentaar te leveren en om de functie als algemeen directeur te accepteren of als voorzitter aan de slag te gaan. Haal dan AUB de bezem door de organisatie heen en maak Ajax weer onze club

Related posts