Ook Oud-directeur Kales uit forse kritiek op Ajax-beleid

Frank Kales, voormalig algemeen directeur van Ajax, wil ook zijn steentje bijdragen aan de kritiek op het huidige beleid bij Ahjax. Kales vindt het gevoerde technische beleid van de Amsterdamse club ‘dramatisch’. Zo stelt Kales in het NRC Handelsblad dat de club onnodig miljoenen euro’s over de balk smijt. “Iedereen klaagt altijd over de Arena, de beursgang en de verzakelijking”, zegt Kales. “Maar Ajax heeft gewoon miljoenen over de balk gesmeten. Allemaal aan opportunistische korte termijn-aankopen.”

Volgens de oud-preses moet de club eerst op orde zijn, voordat het zich met filialen in Afrika bezig gaat houden. “Het interesseert de supporters niet hoe het gaat met de filialen in Zuid-Afrika en Ghana. Zorg eerst dat je het product Ajax op orde hebt voordat je het gaat exploiteren. Dat lijkt mij de eerste prioriteit.”

Jammer dat Kales pas zijn mond op een goede manier open doet jaren nadat hij vertrokken is. In de tijd dat hij bij Ajax aan het roer stond kwam er weinig zinnigs uit de mond van de voormalig basketbal-goeroe.

Related posts