Huntelaar: ‘Bij Ajax lekt altijd alles uit’

Het is rumoerig bij Ajax. Het Ajax-bestuur ligt hevig onder vuur, algemeen directeur Maarten Fontein stapte zaterdag op en ook Martin van Geel is zijn baan niet zeker. Gisteren wist VI te melden dat algemeen directeur Maarten Fontein met onmiddellijke ingang zelf bij de club was opgestapt. VI refereerde naar een officieel persbericht waarin dit gemeld zou zijn, Tijdens de persconferentie vanmiddag ontkende de heren achter de tafel echter dat er een dergelijk persbericht is uitgegaan.

Het uitlekken van dit alles zou volgens De Telegraaf dan ook een van de redenen zijn waarom Fontein weigerde vooralsnog om gehoor aan het verzoek van de Raad van Commissarissen nu daadwerkelijk te vertrekken. Overigens staat ook het rapport van de commissie-Coronel al flink ter discussie. Zo werd regelmatig de gegarandeerde geheimhouding van de geïnterviewden geschonden, wat tot gevolg had dat verklaringen ingetrokken en notulen drastisch gecorrigeerd werden. Coronel benadrukte dan wel vanmiddag dat de commissieleden niet ‘gelekt’ hadden maar wist geen antwoord op de vraag hoe het rapport dan al twee dagen voordat het aan de ledenraad zou worden gepresenteerd en vier dagen voordat het met de leden zal worden besproken op straat belandde.

Tijd om iemand van de werkvloer te vragen om een reactie: Klaas Jan Huntelaar: “Ik houd me er verder niet mee bezig. Maar ik kijk er niet van op dat dit gebeurt. Bij Ajax lekt toch altijd alles uit”, aldus Huntelaar, die zich volledig op zijn wedstrijden wil richten.

Related posts