Zondagmiddag om 16.30 uur persconferentie; Naast Fontein ook Van Geel en Jaakke weg?

Zondagmiddag om 16.30 uur komt de ledenraad van AFC Ajax met spoed bijeen om door het bestuur bijgepraat te worden over het Rapport Coronel. Zaterdagmiddag werd Martin van Geel om 17.00 uur ingelicht. Naar verwachting zal de Raad van Commissarissen ook hem verzoeken ontslag te nemen, net zoals zij dat bij algemeen directeur Maarten Flapdrol Fontein deed.

De persconferentie zal de bevindingen van de commisie Coronel presenteren en naar verwachting zal de Raad van Commissarissen onder leiding van John Jakkes het ontslag van Flapdrol Fontein en Van Geel bekend maken.Laten wij hopen dat Jakkes ook de eer aan zich zelf houdt.

Ook Van Geel weg?
Martin van Geel lijkt, in tegenstelling tot Fontein, wel zelf op te stappen. Zijn functioneren wordt hevig bekritiseerd in het onderzoeksrapport. De geruchten gaan dat hij hieraan wel de juiste conclusies verbindt en dus zijn koffer al heeft gepakt. Volgens de betrokkenen is Van Geel integer, eerlijk en bijzonder aardig maar is hij te soft en heeft hij zich laten ringeloren door Ten Cate in een aantal transferzaken, waaronder die van Colin en Urzaiz. In een gesprek eerder vanmiddag is Van Geel op deze tekortkomingen gewezen, hij zou hierop hebben besloten zijn functie per direct neer te leggen.

Mocht Fontein opstappen, dan is de kans levensgroot dat Jaakke ook vertrekt. Jaakke heeft Fontein bijna eigenhandig binnengehaald. Diens vertrek zal ook voor Jaakke de nodige consequenties hebben. De grote schoonmaak lijkt te zijn ingezet. De kans is heel groot dat er na het weekend drie vacatures op www.ajax.nl zullen staan. Morgen om 16.30 uur weten we meer…..

Related posts