Rapport commissie Coronel zo lek als een vergiet

Het rapport van commissie Coronel wat aankomende maandag zal worden gepresenteerd lekt steeds verder uit. Gisteravond maakte Johan Derksen al enkele punten bekend. Zo zou het transferbeleid binnen Ajax de laatste jaren op een heel laag niveau staan Volgens de commissie zijn spelers aangetrokken zonder dat er een scoutingsrapport zou zijn ingezien vanwege de in het verleden opgebouwde status van betreffende speler en algemene bekendheid van spelerskwaliteiten bij hoofdtrainer en technisch directeur

Ook zouden spelers binnengehaald zijn voor de breedte of gewoon omdat ze voor een aanzienlijk laag bedrag konden worden gekocht Ajax zou daarbij hebben nagelaten spelers te halen die de club daadwerkelijk op een hoger plan konden trekken. Ook zou de trainer in veel gevallen het laatste woord hebben gehad met betrekking tot het aantrekken van spelers.

Daarnaast word ook de werkwijze van de scouting onder handen genomen. De technisch directeur zou hebben nagelaten in te grijpen bij de werkwijze van de scouting. Dit terwijl er wel aanwijzingen waren dat dit nodig was. Commissie Coronel zou in het rapport dan ook Ajax hebben aangeraden de functie van technisch adviseur af te schaffen. Met het opstappen van Piet Keizer lijkt dit dan ook al te zijn gebeurd.

Vandaag lekte uit nog eens uit dat de commissie Coronel de club aanraadt de beursgang ongedaan te maken. Daarmee zou de oude verenigingsstructuur weer moeten worden aangenomen om de club een warme uitstraling terug te geven. Daarbij zou Ajax dan een nieuwe algemeen directeur moeten aanstellen die een sterkere voetbalachtergrond heeft dan Maarten Flapdrol Fontein had. De kosten om van de beurs af te komen zouden inmiddels worden geraamd tussen de 37 en 50 miljoen euro.

Maandag zal het rapport in zijn geheel worden gepresenteerd aan de leden van Ajax. Daarnaast zou er volgens berichten zondagmiddag een persconferentie zijn waarin uitleg wordt gegeven over de positie van Maarten Flapdrol Fontein en andere inhoudspunten van het rapport.

Related posts