Heitinga alleen in Madrid om Sneijder te bezoeken

John Heitinga verkeert momenteel in bloedvorm en was na zijn treffer tegen Feyenoord en Kroatië ook succesvol tegen Sparta. Ajax won met 6-2, waaronder twee droge schuivers van de centrale verdediger. De supporters in Amsterdam zijn dan ook bang dat hij komende zomer vertrekt, zeker toen er de afgelopen dagen geruchten rond zongen dat hij in de Spaanse hoofdstad was gesignaleerd. Hoe dit in elkaar zat legde Heitinga uit voor de camera van RTL7.

“Ik was deze week twee dagen op bezoek bij Wesley Sneijder. Daar heb ik absoluut niet gesproken met welke club dan ook en wil het seizoen goed uitsluiten bij Ajax. We hebben twee leuke dagen gehad en we hebben Madrid bekeken.” Over het duel met Sparta was hij deels tevreden. “Het resultaat is overtuigend, maar we hadden er meer uit kunnen halen. Door de nederlaag van afgelopen weekend tegen Roda JC stond er druk op de ploeg. Daar zijn we goed mee omgegaan.”

Als centrale verdediger krijgt Heitinga steeds beter het moment om in te schuiven te pakken. “Dan krijgen we een man-meer-situatie op het middenveld en krijg ik de kans om te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Bij de rust was Sparta daarna rijp voor de slacht, alleen profiteerden we daar niet van.”

Related posts