Stewart wil best nadenken over eventuele rol bij Ajax

De geruchten over een vertrek van technisch directeur Martin van Geel bij Ajax en over de aanstelling van nieuwe beleidsbepalers doen volop de ronde. Over zijn opvolging wordt ook al gespeculeerd; Zo wordt Earnest Stewart, technisch directeur van NAC Breda, genoemd. Hij is mogelijk in beeld als opvolger van Van Geel of van Piet Keizer, die onlangs vertrok als technisch adviseur.

Stewart valt bij NAC op door zijn standvastigheid rondom het besluit om het contract van coach Ernie Brandts niet te verlengen. Dat de Amerikaan zich niet laat beïnvloeden door de media zou indruk hebben gemaakt op Ajax. “Het is natuurlijk goed als je aan carrièreplanning doet”, reageert Stewart op de interesse. “Als Ajax voor mij zou komen, zou ik daar natuurlijk over nadenken. Maar op dit moment heb ik nog een aantal dingen waarin ik me moet ontwikkelen en daar wil ik niet voor vluchten.”

Saillant detail is dat Van Geel en Stewart elkaar goed kennen en regelmatig telefonisch contact met elkaar hebben. Ook Guus Hiddink en Keje Molenaar werden onlangs genoemd als potentiële beleidsbepalers van Ajax. Hiddink liet echter afgelopen week weten graag bondscoach van Rusland te willen blijven.

Bron: AOL

Related posts