Olde Riekerink voert veranderingen door

Hoofd Opleidingen Jan Olde Riekerink gaat met ingang van komend seizoen een aantal veranderingen doorvoeren binnen de jeugdopleiding. Zo gaat er gewerkt worden met video-analyse systeem voor jeugdtrainers en spelers.

Olde Riekerink is nu een half jaar Hoofd Opleidingen bij Ajax. Hij is tevreden over de jeugdopleiding en benadrukt dat het nog steeds de beste van Nederland is. ,,Onze opleiding is nog altijd de beste van Nederland”, vertelde hij. ,,Maar om dat zo te houden, moeten we ook bepaalde zaken verbeteren en professionaliseren. Er moet duidelijkheid zijn: wie zijn we, waar willen we naar toe en hoe willen we dat bereiken?”

Jonk – Tahamata
Een paar stappen om de jeugdopleiding te verbeteren zijn al genomen. Zo is Wim Jonk aangenomen om – net als Simon Tahamata – de Ajax-spelers individueel nog beter te maken. ,,Dat zijn heel belangrijke ontwikkelingen”, vindt Olde Riekerink. ,,Ook willen we uitgebreid gaan werken met video-analyse. Zo kunnen spelers én trainers kijken wat er goed en minder goed gaat. We hopen daar volgend seizoen mee te beginnen.”

Up to date
Ook wordt de rol van de dit jaar aangetrokken mentale begeleider Derk de Kloet vergroot. Hij gaat toptalenten intensief begeleiden bij met name zaken buiten het voetbal. Verder zullen de twee kunstgrasvelden op Sportpark De Toekomst vervangen worden en zullen er faciliteiten komen voor het Mult-Skill Programma. Olde Riekerink: ,,De Toekomst is het huis waarin wij met z’n allen wonen, het is het bloeiende hart van de vereniging. Dat moet helemaal up to date zijn.”

Related posts