Ajax wil contract Martina lichten; Tayeb, Liesdek en Lewis mogen vertrekken

Al weken behoort Javier Martina tot de betere spelers van Jong Ajax maar zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af en hij heeft nog niets van Martin van Geel gehoord. “Dat klopt, hij weet het nog niet, maar we willen zijn contract lichten. Daarna verhuren we hem waarschijnlijk aan een eredivisieclub om ervaring op te doen”, zo vertelt Martin van Geel tegenover Highlow.nl.

De rechtsbuiten van Jong Ajax voelt die druk niet om te moeten presteren. Op 6 november 2005 zat hij al eens op de reservebank, naast Nigel de Jong, Urby Emanuelson en Ryan Babel. Dat hij weer terug zou gaan naar Jong Ajax wist hij. Zijn tijd zou toch wel komen. Inmiddels toont hij zich sterk in het voetbalinzicht, waardoor hij minder solistisch oogt. Dat is ook Martin van Geel opgevallen. “Javier wordt steeds beter. Erg leuk om te zien.”

Er loopt wat…
“Ik ben nog niet echt met mijn zaakwaarnemer aan het praten. Ik weet wel dat er interesse is. Ik heb persoonlijk geen contact met Danny Blind, maar er loopt wel wat. Nee, ik noem geen namen. Ik hou het nog even rustig voor me.” Hij hoeft het niet te zeggen. Er is veel interesse voor hem. Willem II, Excelsior, Sparta, FC Groningen, allemaal volgen ze de ontwikkeling van de vlugge rechtsbuiten. Javier weet nog niet welke kant het gesprek met technisch directeur Martin van Geel volgende week uit gaat. “Dat klopt”, zegt Van Geel. “Hij weet het nog niet, maar we willen zijn contract lichten”, zegt hij. “Daarna verhuren we hem waarschijnlijk aan een eredivisieclub om ervaring op te doen.” Javier zou dan er bij het lichten van die optie nog twee jaar bij krijgen. De wetenschap dat hij nog langer Ajacied mag blijven, zal hem verblijden. De jonge vleugelspits is gedreven door voetbal, gedreven door passie. Javier Martina ontwikkelt zich steeds beter en dat is de technische leiding eindelijk niet onopgemerkt gebleven.

Kennedy
Het gaat goed met Martina. Zo goed, dat je je afvraagt, waarom hij niet al eens bij het eerste is gehaald. Zo goed doen Kennedy Bakircioglü en Dennis Rommedahl het niet op rechts. “Kennedy heeft het erg moeilijk”, vervolgd Van Geel. “Hij heeft moeite met de druk. Dat begon eigenlijk bij de uitschakeling. Hij trok zich dat verschrikkelijk aan en daarna raakte hij geblesseerd. Nadat hij terugkwam speelde hij heel redelijk in Dubai, maar daarna kreeg de druk vat op hem en daar kan hij moeilijk mee overweg.”

Vertrekken
Aan het eind van dit seizoen lopen nog een aantal contracten af. Die van Chakib Tayeb en Dionitio Liesdek worden niet verlengd. Jordy Schell gaat van de A1 naar Jong Ajax. Over Murat Yildirim is nog geen besluit genomen, maar Van Geel gaat er vanuit dat de kleine middenvelder, die tegenwoordig ook als rechtsback uit de voeten kan, zo bij een subtopper in de eredivisie kan slagen. Voor Stanton Lewis ziet het er somber uit. Zijn contract loopt tot de zomer van 2010. Nadat hij vorig voorjaar al eens stage liep bij Club Brugge, kreeg hij alsnog een tweede kans bij Ajax. Dit seizoen kwam de spits weinig aan spelen door aanvoer uit het eerste. Als hij wel speelde, scoorde hij te weinig. Afgelopen maandag liep hij zich gedurende de tweede helft lange tijd warm, maar uiteindelijk kwam hij niet binnen de lijnen. In plaats van zijn plekje op de reservebank op te zoeken, verkoos de Zuid-Afrikaan ervoor de gang naar de kleedkamer in te zetten. “Dat levert hem een disciplinaire maatregel op”, vertelde Martin van Geel na afloop…

Bron: Highlow.nl

Related posts