Strijd om de voetbalrechten nog niet gestreden

De biedingen van de tv-zenders op de uitzendrechten voor het voetbal vielen zo tegen, dat de eredivisieclubs de voorwaarden willen versoepelen. De Eredivisie CV, de vereniging van clubs uit de eredivisie, heeft een brief gestuurd naar onder meer SBS, RTL en de NOS waarin de tv-stations worden gevraagd opnieuw een bod te doen.

De Eredivisieclubs zijn bereid een aantal eisen te laten vallen. De samenvattingen van het eredivisievoetbal worden al sinds jaar en dag op het voor velen heilige tijdstip van zondag 19.00 uur uitgezonden, maar de ECV wilde dat tijdstip opschuiven naar 20.00 uur omdat dan meer geld te verdienen zou zijn met het uitzenden van live-wedstrijden. Over deze en andere voorwaarden wil de ECV nu toch praten, zo zou blijken uit de brief aan de zenders.

De clubs hadden gehoopt dat de veiling van de rechten voor samenvattingen en de rechten voor het live-uitzendingen van de wedstrijden de komende jaren bij elkaar zo’n honderd miljoen euro op zouden brengen. RTL en SBS haakten echter af vanwege de strenge voorwaarden die de voetbalclubs stelden.

De NOS zou 12 miljoen per jaar hebben geboden op de samenvattingen. Drie jaar geleden betaalde John de Mol, toen voor Talpa, 35 miljoen euro per jaar hiervoor. Ook de biedingen op het uitzenden van live-wedstrijden viel tegen.

zie ook eerdere bericht:
12 december 2007:Akkoord tussen clubs over televisierechten en gelden: bord op schoot verleden tijd!

Related posts