Goed debuut voor Kuffour in Jong Ajax, Leonardo scoort!

Samuel Kuffour heeft vanavond eindelijk zijn eerste speelminuten gemaakt voor Ajax. Met Jong Ajax won hij de topper tegen koploper FC Twente met 3-0. Kuffour startte in de basis-elf. Kuffour vormde een solide verdedigend koppel met Vito Wormgoor. De routinier en het aanstormende talent hielden de poorten gesloten. Tegentreffers bleven maandag uit op de Toekomst. De 31-jarige verdediger werd in de 73e minuut gewisseld, maar lijkt voor de wedstrijd van Ajax tegen Sparta van aanstaande vrijdag inzetbaar.

Met een brede glimlach stond Kuffour de verzamelde pers na afloop te woord. Na een maandenlange periode zonder wedstrijden, had de verdediger eindelijk weer een duel in de benen. Dat besef zorgde voor opluchting en blijdschap. ,,Ik ben erg blij, dit voelt erg goed’’, lachte de Afrikaan in de catacomben van de Toekomst. ,,Het was fantastic.’’

,,Veel praten en de zaken goed organiseren, dat waren vandaag vooral mijn taken’’, vervolgde de kersverse Ajacied. De Ghanees bracht het er goed van af. ,,Of ik vrijdag kan debuteren?’’, herhaalde Kuffour de vraag. ,,Dat hangt van de trainer af. Hij beslist. Ik ben er in elk geval klaar voor.’’

Leonardo nam overigens de openingstreffer van Jong Ajax op zijn rekening. Het gat tussen Jong Twente en Jong Ajax is door de Amsterdamse zege teruggelopen tot vier punten.

Related posts