Ajax helpt tegen Roda laatste kampioensaspiraties om zeep: 2-1

Ajax heeft waarschijnlijk de laatste kans om nog enigzins zicht te houden op de landstitel om zeep geholpen: De uitwedstrijd tegen Roda JC ging vanmiddag met 2-1 verloren. Roland Lamah en Anouar Hadouir scoorden voor de thuisploeg. Klaas Jan Huntelaar maakte de Ajax-treffer (zie video hieronder). Ajax heeft een ideale mogelijkheid onbenut gelaten om weer in te lopen op PSV. De Amsterdammers leken tegen Roda JC lange tijd op een remise af te stevenen, maar een foutje van Thomas Vermaelen tien minuten voor tijd kostte de ploeg de kop: 2-1.

Ajax begon nog wel goed aan het duel maar toen de aandacht even verslapte profiteerde Roda en mocht Lamah ongehinderd door de Ajax-defensie stomen en met een droge knal laag in de hoek was het 1-0. Ajax stelde er vrij weinig tegenover. De enkele kansen die men creëerde werden door de Belgische scheidsrechter Gumienny en diens assistenten om zeep geholpen.

Eerst was er een handsbal die de scheids voor het gemak maar over het hoofd zag. In de tweede helft keurde hij een glaszuiver doelpunt van Silva af wegens vermeend buitenspel terwijl toch niemand de bal raakte en/of echt hinderlijk buitenspel stond. Ook werd er diverse malen voor buitenspel gevlagd terwijl dit duidelijk niet het geval was. Toch had Ajax de nederlaag niet alleen te danken aan het arbitrale trio. Geen moment, op de slotfase na, was het te zien dat de ploeg vocht voor zijn laatste kampioenskansen.

Door de nederlaag bedraagt de voorsprong van PSV op de concurrentie nu minimaal negen punten, en met nog tien duels lijkt titelprolongatie dan ook zo goed als zeker. De overige teams moeten nu onderling uit gaan maken wie zich plaatst voor de play-offs om Champions League-voetbal.


De 1-0
De 1-1 van Huntelaar
De 2-1Roda JC – AJAX 2-1 (1-1)
22. Lamah 1-0
38. Huntelaar 1-1
79. Hadouir 2-1

Scheidsrechter:Serge Gumienny, België
Toeschouwers:17.800
Kaarten:Geel: Bakircioglu, Perez (Ajax), Wau, Hadouir, Bodor (Roda JC)

Opstelling Roda JC:
Castro; Wau, Saeijs, De Fauw, Marcel de Jong; Janssen, Meeuwis (70. Bodor), Tioté; Hadouir (82. Senden), Yulu Matondo (78. Van Tornhout), Lamah.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen; Gabri, Siem de Jong, Lindgren (74. Emanuelson); Bakircioglu (46. Rommedahl), Huntelaar, Perez (46. Suárez).

Related posts