Zlatan Ibrahimovic looft Ajax-opleiding

Zlatan Ibrahimovic is op dit moment een van de grote sterren van het mondiale voetbal. De 26-jarige Zweed van Inter Milan spreekt zich echter nog altijd lovend uit voor zijn eerste club in Europa; Ajax.

“In Amsterdam heb ik de eerste stap van talent naar een grotere speler gemaakt. Wat ik bij die club heb opgestoken, draag ik elke dag met mij mee,” aldus de spits, die tussen 2001 en 2004 voor Ajax speelde.

“Bij Ajax wilde ik in één wedstrijd al mijn capaciteiten laten zien. Dat was mijn grootste fout. Ik voelde me daardoor opgesloten. Later kreeg ik de speelwijze (4-3-3) onder de knie en dat voelde als een bevrijding.”

Na drie jaar Ajax vertrok Ibrahimovic naar Juventus, maar na het omkoopschandaal werd Inter zijn nieuwe club. De Italiaanse kampioen telde 26 miljoen euro voor hem neer. “Het zoveelste bewijs dat Ajax een uitstekende leerschool en opstap is voor spelers, die uiteindelijk in de Europese top willen belanden.”

Related posts