Lindgren en Perez twijfelgevallen voor duel tegen Roda JC: Zaterdag laatste test

Het is niet zeker of Adrie Koster zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC kan beschikken over Rasmus Lindgren. De Zweed kampt met een lichte blessure. Kenneth Perez is evenmin topfit.

Lindgren hield aan de wedstrijd tegen Feyenoord hamstringklachten over. Hij moest zich daardoor begin deze week afmelden voor de oefeninterland Turkije – Zweden. Lindgren, die voor het eerst bij de selectie zat, moet dus nog even wachten op zijn interlanddebuut. Of hij de wedstrijd tegen Roda JC kan halen, is de vraag. ,,Het ging vandaag al een stuk beter”, zei trainer Adrie Koster vrijdag tijdens de persconferentie. ,,We moeten afwachten hoe morgen de training verloopt. Pas dan weet ik of hij zondag inzetbaar is.”

Omdat Edgar Davids nog één wedstrijd geschorst is, zou Lindgren normaal gesproken een goede kans maken om tegen Roda JC in de basis te beginnen. Als Lindgren zondag niet inzetbaar is, moet Koster een nieuw strijdplan verzinnen. ,,We hebben nog een aantal mogelijkheden voor die positie”, aldus de hoofdtrainer. ,,Maar ik kan er nu nog niet te veel over zeggen.”

Ook achter de naam van Kenneth Perez staat nog een klein vraagteken. Hij kwam woensdag niet helemaal ongeschonden uit de oefenwedstrijd van Denemarken tegen Slovenië (1-2-winst voor de Denen). De aanvallende middenvelder heeft last van zijn kuit. Ook voor hem geldt dat tijdens de zaterdagtraining wordt bekeken hoe hij ervoor staat.

Ajax vertrekt zaterdagmiddag na de training al richting Limburg, waar een dag later de wedstrijd tegen Roda wordt gespeeld. Koster verwacht een zwaar duel. ,,Roda zit in een iets mindere fase”, legde hij uit. ,,Tegen Ajax wil die ploeg ongetwijfeld voor een soort ommekeer gaan zorgen. Ik denk dat we tegenover een heel gemotiveerd Roda komen te staan.” Maar angst heeft Koster niet voor de ploeg van Raymond Atteveld. ,,Ik kijk uit naar de wedstrijd. Het vertouwen binnen de groep is goed en we staan er als ploeg ook iets steviger voor dan een paar weken geleden.”

Kuffour
Die stevigheid heeft volgens Koster onder andere te maken met de rentree van Thomas Vermaelen. ,,Thomas zet alles goed weg in de verdediging. Daardoor krijgt John Heitinga weer wat meer ruimte. Tel daarbij op dat Jan Vertonghen en Bruno Silva het goed doen op de backposities en je kan zeggen dat het verdedigend goed staat.” De verdediging is dus niet langer meer het zorgenkindje van Ajax 1. Vooral nu ook Sammy Kuffour staat te trappelen om zich te bewijzen. De verdediger uit Ghana heeft deze week hard getraind en lijkt langzaam klaar voor het grote werk. Wellicht zit hij zondag voor het eerst bij de selectie. ,,Ook dat beslissen we zaterdag”, aldus Koster. ,,Maar het gaat de goede kant op met Sammy.”

Bron: Ajax.nl

Related posts