Van Basten heeft begrip voor eventueel vertrek Huntelaar bij Ajax

Marco van Basten wordt mogelijk na dit seizoen de nieuwe coach van Ajax. Of de oefenmeester dan kan beschikken over Klaas-Jan Huntelaar is nog maar de vraag. Vanuit Europa wordt er namelijk hevig aan de huidige topscorer van de Eredivisie getrokken. Afgelopen zomer en winter was er al interesse voor de spits, maar Ajax kon hem nog behouden. Na dit seizoen zit het er echter dik in dat Huntelaar zijn geluk elders gaat beproeven. “Wil hij bij Ajax blijven, loopt hij het risico om weer een jaar niet in de Champions League te spelen”, aldus Van Basten in Het Parool. “Of hij kiest voor een club waarvan hij zeker weet dat die wel op het hoogste Europese niveau speelt. Ik zou het wel begrijpen als hij naar het buitenland zou gaan.”

Huntelaar speelde gisteren zijn tiende interland voor het Nederlands Elftal. In de 37e minuut tekende hij voor de 2-0. Het was zijn vierde interlanddoelpunt. Ruim anderhalf jaar geleden maakte hij een veelbelovend debuut voor Oranje. “Maar daarna was het een aantal wedstrijden minder. Het niveau bij het Nederlands elftal is toch een stukje hoger dan spelen op clubniveau”, aldus de bondscoach van het Nederlands Elftal.

Juist vandaag kan er weer een nieuwe club toegevoegd worden aan het rijtje van geinteresseerde clubs: Na Juventus zou AS Roma de tweede Italiaanse club zijn met serieuze belangstelling voor de Ajax-spits. Ook vanuit Engeland heeft hij over belangstelling niet te klagen: Manchester United en Chelsea volgen de spits al langere tijd.

Related posts